Herb-Lax Shaklee : Bukan Ubat Julap

Anda sembelit?

Anda jarang buang air besar?

Anda perlu makan pisang atau bergelen oren untuk melancarkan sistem penghadaman?



Jika anda ada salah satu simptom di atas, jom teruskan pembacaan…
***************************


Di Malaysia nie, kalau orang sembelit selalunya di sarankan ambil ubat julap kan? Kalau tak silap saya lah, sebab saya tak pernah beli… Tapi, nama “julap” tue pon cam ngeri ajerr…. Huhuhu…

Di Shaklee kami ada vitamin untuk anda yang mempunyai masalah sistem penghadaman. Tahukah anda, kebanyakan penyakit berpunca daripada usus? Tapi, saya tak mau cerita pasal itu, anda boleh google untuk lebih info. Yang saya nak kongsikan ialah tentang Shaklee Herb-Lax.
Jom kita baca fakta di bawah, bukan sahaja berkaitan Herb Lax, tetapi juga berkaitan kesihatan sistem penghadaman kita.

Herb-lax is the most effective, gentle colon detox and cleanser on the market today. It contains 9 herbs and is recommended to take before going on your supplement program. so....herb-lax first, ...which helps to pull the toxins and poisons out of your system. If you want to use as a laxative, use at night, and if your are looking for a body purifier,.... take with your meal.


The body has two main functions: Assimilation and Elimination.
In order to assimilate properly the body should eliminate properly. If you take your automobile and put the finest gas and oil in it, then plug up the exhaust , ... see how far you will go! Just how much benefit will you be able to receive from the finest products going into the car, if your auto cannot properly eliminate toxins and poisons which flow out from an inefficient exhaust?

The human body works somewhat on the same principle. The colon for solids, kidneys for liquid, lungs for carbon dioxide, liver for detoxification , skin for perspiration. Many people who had not perspired for years reported perspiring after using Shaklee herbs and supplements. Herb -lax is not a laxative. It does not in any way force elimination as a laxative does, when you are not ready. Herb-lax works as a laxative only if you need one. It is considered a normalizer. Only one of the herbs works in the colon. Herb-lax is not harmful in any way and is not habit forming. According to the FDA ruling, anything that works in the colon must be labeled as a laxative and carry a warning, and herb -lax does not drain the body of nutrients.
Every person's needs are different, so its usage depends on the individual. Debris does build in the colon and toxins continue building up in the system from the foods we eat even if problems do not exist in the colon at the present time.


In summary...........remember that your colon knows only to do one thing and that is to absorb. It does not know the difference between good nutrients and toxins , so it will keep reabsorbing good and bad. To avoid body pollution , keep your colon clean and healthy. Remember all disease starts in the colon. So lets keep things moving,........ and in the end..... everything will come out fine!

*credit to Cery



***Testimoni***

Saya amalkan ambil 4 biji Shaklee Herb-Lax seminggu sekali, untuk kesihatan perut, usus & dalaman. Biasanya hujung minggu, hari Sabtu malam Ahad tue, supaya tak ganggu aktiviti harian. Kadang-kadang 2-3 kali seminggu (ikut kerajinan! hehe). Lain orang, lain efeknya. Ada orang yang keesokan harinya perut terus bersih. Bagi saya pula, efeknya lambat dan perlahan. Kadang-kadang petang keesokannya, kadang-kadang malam keesokan harinya.

Yang best nya, berbanding dengan ubat “benpi” atau ubat julap yang pernah saya cuba dulu, sakit perut tue lebih mild (perlahan), dan boleh di kawal. Takdelah jam-jam tue jugak nak kena cari toilet. Sesuai dengan tag line nya, “encourages mild cleansing action”. Lagi satu, ia adalah vitamin, bukannya ubat. Jadi, saya yakin ia lebih selamat untuk badan kita, berbanding dengan ubat julap lain di pasaran.

*********************



Dalam Herb-Lax nie juga ada kandungan Alfalfa tau. Owh ya, jika anda consume Alfalfa pon, sistem penghadaman anda akan makin sihat juga. Sebab itu saya cuma makan Herb-Lax seminggu sekali sahaja, sebab hari biasa dah makan alfalfa. Memang berbezalah antara hari ambil alfalfa & hari tak ambil alfalfa. Maksud saya, dari segi keaktifan sistem penghadaman. Hihi.





TIPs Utk Anda!

Sebelum memulakan sebarang program kesihatan Shaklee, kecuali ibu hamil anda digalakkan untuk mengamalkan Shaklee Herb-Lax, supaya segala khasiat vitamin lebih mudah di serap oleh badan.

*credit to GenkiMomma



****************************


Dapatkan konsultasi secara percuma apa bila anda membuat pembelian produk Shaklee. . 
 
COD area KULIM  ye

norhanita
019-4771733
norhanita_my@yahoo.com